TY - JOUR ID - 62736 TI - نیازهای آموزشی- ترویجی پسته‌کاران شهرستان رفسنجان JO - علوم و فناوری پسته JA - JPST LA - fa SN - 2538-3094 AU - حسینی‌نوه, حمید AU - عباسی, عنایت AU - امیری, حسین AD - دانشگاه آزاد رفسنجان AD - دانشگاه تربیت مدرس AD - Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 2 IS - 3 SP - 36 EP - 17 KW - الگوی نیازسنجی بوریچ KW - پسته KW - رفسنجان KW - نیازهای آموزشی و ترویجی DO - N2 - این تحقیق با هدف شناسایی و اولویت‌بندی نیازهای آموزشی ترویجی پسته­کاران شهرستان رفسنجان انجام گرفت. تحقیق از نوع توصیفی ـ همبستگی می‌باشد که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه‌آماری تحقیق کلیه پسته‎کاران شهرستان رفسنجان بود. با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با انتساب متناسب 270 نفر به عنوان نمونه در سال 1393 انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسش‎نامه‌ای محقق ساخته بود که روایی آن توسط پانلی از اساتید ترویج و آموزش کشاورزی و پایایی آن با انجام آزمون مقدماتی و به‌وسیله محاسبه آلفای کرونباخ برای بخش‌های مختلف (86 ≥ α) تأیید گردید. نتایج نشان داد که نیازهای آموزشی مراحل بازاریابی، داشت، کاشت، فرآوری، برداشت و پس از برداشت به‌ترتیب در اولویت‌های اول تا ششم قرار گرفتند. همچنین بین میانگین نیازهای آموزشی پسته‌کاران بر حسب نوع شغل، شرکت و یا عدم شرکت در کلاس‎های آموزشی و ترویجی، عضویت و یا عدم‎عضویت در تعاونی پسته‌کاران، سطح تحصیلات و سطح ارتباط، تفاوت آماری معنی‌داری وجود دارد. با توجه به نتایج پیشنهاد ‌شد که طراحی و تدوین برنامه‌های آموزشی به ترتیب در مراحل بازاریابی، داشت، کاشت، فرآوری، برداشت و پس از برداشت صورت گیرد و در انجام برنامه‌های آموزشی به ویژگی‌های فردی و حرفه‌ای پسته‌کاران توجه شود. همچنین در مرحله داشت و بازاریابی از روش‌های آموزش نظری مانند بحث غیر رسمی، پرسش و پاسخ و حل مسأله و در مرحله فرآوری و پس از برداشت از روش‌های نمایش نتیجه‌ای و نمایش طریقه‌ای استفاده شود. UR - https://pistachio.vru.ac.ir/article_62736.html L1 - https://pistachio.vru.ac.ir/article_62736_139579fcc4537d44aa32c1fe838d3a6e.pdf ER -