%0 Journal Article %T بررسی اثر کود آبیاری پتاسیم بر ویژگی‌های کمی و کیفی دو رقم پسته احمدآقایی و کله‌قوچی %J علوم و فناوری پسته %I پژوهشکده پسته کشور- دانشگاه ولی عصر رفسنجان %Z 2538-3094 %A شول, افسانه %A اسماعیلی زاده, مجید %A روستا, حمیدرضا %A دشتی, حسین %D 2021 %\ 08/23/2021 %V 6 %N 11 %P 123-150 %! بررسی اثر کود آبیاری پتاسیم بر ویژگی‌های کمی و کیفی دو رقم پسته احمدآقایی و کله‌قوچی %K بدشکلی %K زودخندانی %K سولوپتاس %K کودآبیاری %K نیم‌مغزی %R %X به ‌منظور بررسی نقش پتاسیم در ویژگی‌های کمی و کیفی پسته رقم احمدآقایی و کله‌قوچی، آزمایش باغی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و سه فاکتور رقم (احمدآقایی و کله‌قوچی)، سطوح مختلف کود پتاسیم (0، 200، 300 و 400 میلی‌گرم پتاسیم در هر لیتر آب آبیاری) و سال (1396 و 1397) انجام شد. نتایج نشان داد که پتاسیم خشک‌میوه و وزن‌تر میوه با پوست در سال دوم افزایش یافت. وزن‌تر میوه با پوست، طول خشک‌میوه و طول مغز در رقم کله‌قوچی نسبت به رقم احمدآقایی بیشتر بود. در حالی که درصد نیم‌مغزی و عرض خشک‌میوه در رقم احمدآقایی بیشتر بود. با کاربرد پتاسیم وزن‌تر میوه با پوست و بدون پوست، وزن‌تر مغز، طول و عرض خشک‌میوه، عرض و ضخامت مغز و پتاسیم برگ افزایش یافت. در رقم کله‌قوچی نسبت به رقم احمدآقایی وزن‌تر میوه بدون پوست و وزن‌تر مغز، ضخامت خشک‌میوه و عرض و ضخامت مغز در هر دو سال افزایش بیشتری نشان داد. کاربرد پتاسیم در هر دو سال سبب افزایش ضخامت خشک‌میوه و طول مغز و کاهش معنی‌دار درصد نیم‌مغزی و بدشکلی شد. میزان پتاسیم خشک‌میوه در هر دو رقم با کاربرد پتاسیم افزایش یافت. در سال اول و در هر دو رقم احمدآقایی و کله‌قوچی کاربرد پتاسیم تأثیر معنی‌داری بر کاهش زودخندانی منظم و نامنظم داشت. %U https://pistachio.vru.ac.ir/article_148853_1d3f4d53ac34b6acdefac61bae690313.pdf